"Bentley" се сбогува с "Mulsanne" и с любимия си двигател

Pinterest LinkedIn +

"Bentley" обяви, че ще се сбогува с две от класиките си, които съществуват съвместно от години. Това са луксозният модел Mulsanne и L-серията на V8 двигателите на компанията.

L-серията на V8 двигателя датира още от 1959 г., когато "Bentley" е собственост на "Rolls-Royce". През годините двигателят е доработван и подобряван многократно, като става по-голям, по-мощен и по-надежден.

Основната му философия обаче като цяло се запазва. В последната си версия двигателят е 6,75 литра, използва две турбини и развива 530 к.с. и 1100Nm. През последните години двигателят се използва само от Mulsanne.

Времената обаче се променят и според ръководството на компанията е време Mulsanne и L-серията V8 да бъдат спрени. Това ще стане още тази година.

За целта "Bentley" пуска специална последна версия на Mulsanne – Mulsanne 6.75 Edition. В нея ще има доста дребни детайли, които да отбелязват двигателя, като негови силуети на различни места по купето и интериора.

Външният вид ще бъде с нови 21-цолови джанти и ярък цвят на екстериора. Самият двигател ще има плака с подписа на изпълнителния директор на "Bentley" Андрю Холмарк.

Последният Mulsanne ще бъде произведен през пролетта на тази година. След това ще навлезе новото поколение на Flying Spur, което ще има и хибридна версия и ще се конкурира с "Rolls-Royce".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.