Batman: Arkham City ще поддържа само сингълплеър

Pinterest LinkedIn +

Горещо очакваното продължение на екшън адвенчър стелт блокбъстъра Batman: Arkham Asylum - Batman: Arkham City, което трябва да излезе за PlayStation 3, Xbox 360 и PC през третото тримесечие на 2011 година, ще поддържа единствено самостоятелен геймплей режим, потвърди режисьорът на играта и една от ключовите фигури в Rocksteady Studios, Сефтън Хил (Sefton Hill).

"Приближавайки се към финалната права на продукцията съм длъжен да заявя откровено, че не бихме могли да постигнем с Arkham City онова, което искаме, ако бяхме решили да добавим и мултиплеър", обяснява Хил, допълвайки, че се надява феновете да оценят правилността на решението им, макар то да противоречи на модерните тенденции в индустрията.

Режисьорът на играта коментира също обвиненията, че Arkham City ще бъде "пренаселена" със злодеи. По неговите думи, включването на многото отрицателни герои в историята ще я направи много по-интересна и ще изправи Batman пред по-вълнуващи и оригинални предизвикателства. Предстои да бъдат обявени имената на новите попълнения в техните редици.

Сподели.