Българската банда "Odd Crew" представя филм за музиката си

Pinterest LinkedIn +

Новият албум на българската банда "Odd Crew", озаглавен "Dark Matters (Part I)", ще се появи в края на месец май 2022 г. Групата представя и пълнометражен филм към него, който ще бъде излъчен на 29 април от 19:00 в кино залите на Cinema City в градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора.

Филмът "Тhe Movie" включва всички клипове на осемте песни от предстоящия албум, eкслузивни кадри от създаването им, както и интервюта от създателя и „глас“ на радио "Тангра Мега Рок" Васил Върбанов и водещия на телевизионното предаване за рок и метъл музика "Фрактура" Васко Катинчаров. Във филма "Odd Crew" разкриват какво ги е вдъхновило за написването на албума, както и любопитни детайли от процеса по създаването на всяка една песен от него.

Режисьор и главен оператор е Петър Димов-Българевеца от "DarkWhite Vision", a втори оператор - Никола Копаров.

"Идеята за филма дойде от режисьора Петър Димов съвсем спонтанно, още докато обсъждахме сюжетите на видеоклиповете. Решихме, че един такъв материал ще обедини още повече осемте видеа и ще документира и предаде нашите емоции покрай създаването на целия албум. Разказахме повече за себе си, включихме наши архивни кадри като деца, кадри от личния ни живот, кадри в и извън студиото и от процеса по създаване на песните, кадри по време на снимките на клиповете. Споделихме всичко, в което дълбоко вярваме и усещаме, искрено и неподправено. Разказахме историята на бандата, на този албум и пътя, който изминахме досега" - споделят музикантите.

Още трейлърът на филма издава, че албумите, озаглавени „Dark Matters“, ще са общо четири, а тази година излиза едва първият от тях. От "Odd Crew" казват, че новият албум ще бъде „по-тежък и бавен“, а песните в него са записани, миксирани и мастерирани от бандата в тяхното собствено "ButcherHouse Studio".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.