Baldur's Gate: Enhanced Edition излезе и за iPad

Pinterest LinkedIn +

След десетдневно забавяне iPad версията на Baldur's Gate: Enhanced Edition вече е налична в App Store на цена $10. Тя е два пъти по-ниска от тази на Enhanced Edition за PC, но не включва част от новото съдържание, идващо с тази версия.

Така например Neera и Dorn и/или Voice Pack трябва да бъдат закупени отделно чрез in-app поръчка. Президентът на Beamdog Трент Остър обяснява това решение с желанието на студиото да запази цената на iPad версията колко може по-ниска, реализирано чрез изваждането на част от съдържанието в отделни DLC пакети.

Той пояснява, че засега EE е съвместим единствено с iOS 6, тъй като работата по поддръжката на играта за iPad1 и iOS 5.1 все още не е приключила.

Осъвременената и разширена с ново съдържание версия на култовата ролева игра ще излезе и за мобилните устройства с Android, но на този етап изобщо не е ясно кога ще се случи това.

Baldur's Gate: Enhanced Edition излезе за PC на 28 ноември, а забавянето на iPad версията й бе наложено от фаталната програмна грешка, установена при удостоверяването й от Apple.

Сподели.