Assassin's Creed се пренася на голям екран чрез Sony Pictures

Pinterest LinkedIn +

Хитовата екшън адвенчър поредица на Ubisoft - Assassin's Creed, чиято последна част към днешна дата - Brotherhood, спечели BAFTA и Spike TV Award за 2010 г. и има средноаритметичен рейтинг от 88-90/100 (по данни на Metacritic), ще се пренесе на голям екран, а компанията, която ще разработва продукцията, е Sony Pictures - една от многото заинтересувани от проекта, наред с Universal.

Продуцентите на играта имат като приоритетна цел съсредоточаването на креативния контрол в Ubisoft, което е считано за една от причините именно Sony да бъдат предпочетени при преговорите, които все още не са приключили официално.

Филмовата компания вече подписа споразумения за разработката на кино адаптации по Uncharted и InFamous – две от най-популярните PS3 ексклузивни игри, докато Ubisoft имат амбициите да видят на голям екран и други свои заглавия начело със Splinter Cell и Ghost Recon.

По тази причина преди няколко месеца бе поставен стартът на дейността на филмово подразделение на Ubisoft, което в началото на октомври обяви, че разработва CG анимационна телевизионна поредица, базирана на Raving Rabbids сериите, която ще бъде излъчена от Nickelodeon по цял свят през 2013 година.

Предполага се, че Ubisoft не само ще копродуцират, но и съфинансират екранизацията на Assassin's Creed, чийто исторически фентъзи сюжет, привлякъл милиони геймъри по цял свят, ще отведе киноманите в епохите на средновековието (първата AC) и Ренесанса (Brotherhood) и братствата на наемните убийци.

Сподели.