Арнолд Шварценегер става корав шериф в уестърна The Last Stand

Pinterest LinkedIn +

Холивудската легенда Арнолд Шварценегер ще изпълни главната роля в съвременния уестърн The Last Stand, чиито снимки ще започнат през септември, потвърди агентът на 63-годишния актьор и бивш политик.

Първоначалните намерения на бившия губернатор на Калифорния да се завърне в киното с драмата Cry Macho бяха осуетени от шумно отразения скандал около извънбрачните му афери, довел до края на дългогодишния му брак с Мария Шрайвър и решението да прекрати работа по всички обявени проекти, в това число евентуалното продължение на блокбъстър поредицата Terminator.

През месец май Шварценегер обяви, че се нуждае от време, "за да се фокусира върху личния си живот", но само два месеца по-късно актьорът е готов да се завърне на снимачната площадка, приемайки предизвикателството да работи с азиатски режисьор, който до момента няма нито една холивудска продукция.

Това е южнокорейският филммейкър Kim Ji-woon, чието име се свързва най-вече с кървавия хорър I Saw the Devil и китайския "уестърн" The Good, the Bad, the Weird, според когото The Last Stand може да бъде сравнен едновременно "с Die Hard и High Noon". Сценарият на лентата е написан от Андрю Кнауер, чието име не фигурира нито в най-голямата филмова енциклопедия IMDB, нито в Wikipedia, и проследява събитията, разразили се в малко градче, намиращо се в близост до границата с Мексико, което попада на пътя за бягство от САЩ на преследван от закона наркобос.

Шварценегер ще се превъплъти в местния шериф, решен на всичко, за да спре престъпника и предпази съгражданите си от надвисналата заплаха.

Сподели.