The Dark Knight Rises с дебютен постер, снимат Батман в Румъния

Pinterest LinkedIn +

Warner Bros. разпространи първи официален teaser постер на дългоочаквания сикуел от sci-fi екшън поредицата за Батман - The Dark Knight Rises. И този път, зад реализацията на филма застава един от най-големите виртуози в областта на блокбъстърите - режисьорът Кристофър Нолан (Christopher Nolan), работил по последните две заглавия от сагата за "Черният рицар" (The Dark Knight), а в каста се завръща Крисчън Бейл (Christian Bale) като човекa-прилеп Брус Уейн.

Не са за подценяване обаче и другите имена в актьорския състав - Ан Хатауей (Anne Hathaway) като жената-котка Селина Кайл, Том Харди, Гари Олдман (Gary Oldman), Майкъл Кейн (Michael Kane), Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt), с когото Нолан работи по последния си проект "Генезис" (Inception), Марион Котиард, Морган Фрийман (Morgan Freeman) и др.

The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises се рекламира като финал на трилогията за "Черният рицар", което вероятно означава да очакваме още по-сериозни рекорди в боксофиса (все пак бюджетът са колосалните 250 млн. долара), oще повече, че лентата ще може да бъде гледана и в IMAX салоните.

Любопитен факт около снимките е, че филмът ще бъде заснет на цели три континента - Северна Америка, Азия (Индия) и Европа, като освен във Великобритания и Шотландия, за локация е избрана и румънската столица Букурещ. Официалната премиерна дата е 20 юли 2012 година, като поне за момента тя е валидна и за България.

Сподели.