"Арго" (Argo)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012 Режисьор: Бен Афлек Сценарист: Крис Терио С участието на: Алън Аркин, Брайън Бренстън, Бен Афлек, Джон Гудман, Кайл Чандлър, Тейлър Шилинг, Клеа Дувал, Тейт Доновн, Рори Кохрейн, Майкъл Паркс и др. Драма

За филма:

"Арго" е третият режисьорски проект на Бен Афлек след криминалната драма "Жертва на спасение" с Морган Фрийман и Ед Харис и "Градът" – по романа на Чък Хоган – "Принцът на Крадците", в който освен сценарист и режисьор, той е изпълнител на главната роля. Подобна е ситуацията с "Агро", само че този път Афлек не участва в създаватето на сценария, който е дело на Крис Терио ("Тайните на Манхатън"). Продуценти на филма са Джордж Клуни и Грант Хеслов.

Историята се базира на статия в американското списание Wired, описваща операция за спасяването на американски граждани по време на Заложническата криза в Техеран през 1979 година.

В актьоския състав на лентата опредлено не липсват впечатляващи имена, начело с Брайън Кранстън, когото освен в сериала "В обувките на Сатаната", със сигурност сте гледали и в хитови кинозаглавия като "Drive: Живот на скорост", "Джон Картър: Между два свята" и "Зов за завръщане". Партнират му Джон Гудман ("Артистът", "Ужасно силно и адски близо") и очарователната Тейлър Шилинг ("Талисманът").

Историята:

По време на Иранската революция през 1979 година, агент на ЦРУ (Бен Афлек) замисля рискова операция, за да спаси шестима американски граждани, намерили подслон в дома на канадския посланик в Иран.

Сподели.