Активистка на движението #MeToo обвинена в сексуален тормоз

Pinterest LinkedIn +

Италианската актриса Азия Ардженто (Asia Argento), която се прочу като една от най-изявените активистки на нашумялото световно движение против сексуално насилие #MeToo, неочаквано беше посочена като сексуален насилник, като при това жертвата ù е бил непълнолетен младеж.

Обвинението идва от младия актьор и музикант Джими Бенет, който твърди, че е бил насилен сексуално от нея, когато той е бил на 17 г., съобщава "New York Times".

Бенет е подал съдебен иск срещу Ардженто, но 42-годишната актриса е постигнала извънсъдебно споразумение с него на стойност 380 000 долара. Сделката е станала малко след като през октомври миналата година самата тя обяви публично, че е била жертва на сексуален тормоз от страна на Харви Уайнстийн, напомня изданието.

Ардженто и Бенет се срещат за пръв път през 2004 г. на снимачната площадка на филма "The Heart Is Deceitful Above All Things", когато Бенет е още дете, а италианката влиза в ролята на проститутка, която е негова майка. Посегателството срещу младежа обаче се осъществява години по-късно – според съдебния иск, подаден от актьора, той е правил секс против волята си с Ардженто през 2013 г. в хотел в Калифорния. Според изявлението на Бенет, който тогава е бил на 17 г., този акт дълбоко го е наранил и е съсипал кариерата му, съобщава "Times". От вестника посочват още, че в редакцията са получени съдебни документи, които включват и селфи на Арджентино и Бенет в леглото, а трима души, запознати със случая, са потвърдили, че документите са автентични.

Азия Ардженто и Антъни Бурдейн

До момента официално опровержение от страна на Азия Ардженто не е разпространено. Преди да се прочуе като активистка на движението против насилие, тя попадна в светските хроники и като интимна приятелка на топ готвача Антъни Бурдейн, с когото се сближи малко преди смъртта му. Двамата се запознават лично през 2017 г., когато Азия участва в епизод от кулинарното предаване на Антъни "Parts Unknown", заснет в Рим.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.