Актьорът Алек Болдуин уби човек на снимачната площадка на нов уестърн

Pinterest LinkedIn +

Отговорният оператор на продукция с участието на Алек Болдуин е убит, а режисьорът на филма е ранен, съобщават от офиса на шерифа на окръг Санта Фе, Ню Йорк.

И двамата са били застреляни с реквизитно огнестрелно оръжие, а изстрелите е произвел самият Болдуин
. Причината те да се окажат фатални е, че вместо с халосни патрони, оръжието е било заредено с истински.

42-годишната Халина Хътчинс, която е била отговорен оператор на филма, е била транспортирана с въздушен транспорт в болницата на Университета в Ню Мексико, където обаче не са успели да спасят живота й. Втората жертва, 48-годишният режисьор Джоел Соуза, е получил медицинска помощ и засега състоянието му е стабилно.

Разследването продължава и според изявление на местните власти към момента няма повдигнати обвинения за този инцидент. Криминалистите продължават да разпитват свидетели. Снимките на уестърна "Rust", на чиято снимачна площадка се е разиграло трагичното събитие и чийто продуцент също е Алек Болдуин, са спрени.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.