5 наистина красиви носителки на Мис България, с които се гордеем всички

Pinterest LinkedIn +

Новите миски, които се сдобиха с титлата през последните години, предизвикват по-скоро подигравки, отколкото възхищение

Историята на конкурса Мис България датира от 1929-та, а фаворитка по това време става Люба Йоцова. Официално за първата миска се счита бившата актриса и балерина Бранимира Антонова, избрана почти 30 години по-късно, превръщайки се в символ на чистата българска красота –  без силен грим и без пластики.

Днес основните оръжия на красотата са силикон, филъри, екстеншъни и талантливи хирурзи. В зората на надпреварата корекциите се заклеймяваха, като за журито бяха важни естествените природни дадености. Изглежда критериите за красота драстично са се променили във времето.

Някои от носителките на титлата обаче продължават да събират оживени коментари и възхищение в интернет форумите, именно благодарение на своите неотразими качества, елегантност и хармонични черти.

Ето кои 5 от тях изпъкват сред останалите притежателки на короната:  

Гергана Гунчева

Атрактивната русокоса моделка слага престижната лента на Мис България през 2004 г. Днес тя е загърбила суетата, но не напълно – изявява се като тв журналистка, за което мечтаела от малка. Щастливо омъжена е за колегата си Петър Бакърджиев и имат две деца.     

Наталия Гуркова

Мис България 1998 спечели конкурса, организиран от Ирина Папазова, който се водеше алтернатива на основния, но въпреки това надви по хубост и популярност другата мис Полина Петкова. Тя имаше успехи и зад граница, завърши право и последва съдбата си в лицето на своя съпруг – черногореца Джордже Михалевич, от когото има две деца. През 2018 г. приказката им се сгромоляса, след като той беше убит при показен разстрел в ЮАР.     

Теди Бургазлиева

Мис България 2002 има славата на една от най-красивите носителки на короната, макар бързо да реши да се оттегли от шоубизнеса. Днес синеоката българка е в САЩ със съпруга си Симеон и близнаците Ема и Раян. Двамата развиват успешен бизнес и обитава луксозна къща в Ориндж Каунти.

Жени Калканджиева

Евгения Калканджиева, Мис България 1995, често споменавана като шестата по хубост в света,  продължава да се вихри в светските хроники, основно заради опърничавия си характер и несекващите войни със съседите. През годините тя се изявяваше в телевизията, независимо дали като водеща или като участничка в риалити формати. Има 11-годишен син Георги от своя партньор Тачо, с когото ту се разделят, ту се събират, демонстрирайки топли чувства по между си.  

Роси Иванова

Любителски класации й отреждат първото място, като най-красивата Мис България от съвременните призьорки. Тя винаги е изпъквала със своята грация, сексапил и впечатляваща осанка.

Избраната през 2005 г. чаровница с хипнотизиращи сини очи усърдно крие личния си живот, въпреки че таблоидите я свързваха с починалия преди около година заможен земеделец Ангел Тенев, бивш на фолк звездата Мария.  

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.