Защо протестиращи вяха плакати с лика на Жени Калканджиева? (СНИМКИ)

Pinterest LinkedIn +


Ликът на Жени Калканджиева се появи върху плакати на протестиращите за оставка на правителството вчера в столицата.

Модната шефка няма амбиции да влиза в политиката, нито е взимала отношение по повод демонстрациите в страната. Защо тогава ликът на шестата по красота в света се вееше из улиците на София?

„Хвърлете една оставка. Нормално е“, гласи надписът върху плаката.

Обяснението трябва да потърсим няколко месеца назад във времето. И по точно – навръх Гергьовден, когато Жени Калканджиева бе арестувана след съседски скандал във видимо нетрезво състояние. В пристъп на ярост миската хвърляше яйца по колите на комшиите си. „Като се ядосам, от време на време хвърлям по едно яйце. Нормално е“, оправда се тогава Жени.

Репликата й тогава става пословична за ситуации, които изкарват човек извън равновесие, а думите й седмици наред обикаляха социалните мрежи, предизвиквайки забавни миймове.

Зевзеци решиха да използват култовата изцепка на Жени и на протеста. А за по-цветуща илюстрация бяха приложили снимка на Калканджиева с възможно най-гневната й физиономия.

Плакатите определено привлякоха вниманието, а авторът им бе поздравен за проявеното чувство за хумор в подобен момент.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.