5 начина да кажеш "Обичам те" с книга

Pinterest LinkedIn +

Бонбоните и цветята все още са класика, но ако искате да заложите на оригинален подарък, с който да изненадате половинката си на Свети Валентин, препоръчваме ви да изберете книга. С всяко от следващите пет заглавия ще получите и специалнен подарък от издателство Colibri – луксозен фотоалбум "Влюбените в книгите".

"Любов" на Исабел Алиенде

Едва ли има писател, способен да опише с лекота, с хумор и психологическа дълбочина любовта по-добре от Исабел Алиенде. В случай че половинката ви обича романите на чилийската писателката, най-хубавият подарък, който може да изберете, е "Любов".

Книгата не е роман, а оригинален белетристичен експеримент. В нея са събрани най-красивите любовни сцени от романите й, както и размисли за собствения й опит в любовта. Така, съчетавайки биографичното и белетристичното, "Любов" се превръща в едно откровено, вълнуващо, мъдро и провокативно четиво и създава цялостен образ на едно от най-сложните чувства.

"Любов" е разказ за изменчивата, капризна, но и неподвластна на времето страст, а прекият път към нея е ТУК.

"Любовта трае три години" на Фредерик Бегбеде

В случай че не сте кой знае колко романтични, и особено ако избирате подарък за мъж, едва ли има по-подходящо четиво от "Любовта трае три години". Не само защото Бегбеде е безсрамно забавен и умерено циничен, а и защото умее да поглежда на нещата от различен ъгъл.

Толкова различен, че дори не сте подозирали, че съществува. И така, алтер егото на скандалния френски писател Марк Мароние вярва, че любовта трае три години. Теорията му е подкрепена от личния му опит, статистиките и биохимията.

Как изглеждат любовта и бракът в едно изкривено общество, каквото е съвременното? Възможно ли е изобщо да има съвместен живот между мъж и жена, когато любовта има гаранционен срок – също както колите и пералните?

Тези и още много други забавно-сериозни размисли превръщат "Любовта трае три години" в едно от безспорно най-добрите произведения на Фредерик Бегбеде. Най-лесният начин да зарадвате някого с тази книга е ТУК.

"Любовта – какво не знаем за нея" на Милена Динкова

Милена Динкова е единственият консултант по успешни връзки у нас. Тя има дългогодишен опит в това да помага на хората да изградят щастливи отношения в любовта и в работата си. И смята, че зависи единствено от самите нас дали ще бъдем щастливи в личния си живот.

Психологическите техники и упражнения, описани в "Любовта – какво не знаем за нея", помагат за преодоляване на трудни раздели и ни улесняват в откриването на дълго търсените отговори. Защото любовта не е късмет или случайност, нито дар от съдбата.

Тя е изцяло в наша власт. Колкото и невероятно да ви звучи това, книгата на Милена Динкова ще успее да ви убеди, че е вярно. Освен това тя предлага един нов поглед към най-прекрасните чувства и взаимоотношения, наречени любов.

Най-прекият път към "Любовта – какво не знаем за нея" е ТУК.

"Любовта единствена" на Лоранс Плазне

Един необикновен роман, подходящ за истински романтици. "Любовта единствена" е разказ за истинската голяма любов. Любовта, която е по-силна и по-трайна от времето. Любовта, която преминава през много изпитания, за да остане дълбоко заключен спомен.

Романът на Лоранс Плазне е отличен с няколко престижни литературни награди. Езикът и стилът на писателката са повече от впечатляващи, едновременно поетични и точни. Те нямат еквивалент в съвременната литература.

Не очаквайте да откриете между страниците на "Любовта единствена" класическа любовна история, сантименталност или щастлив край. Напротив, това е книга, която провокира читателите да си задават въпроси – за любовта, за мъдростта, за силата на желанията и за тяхната преходност и устойчивост.

Ако мислите, че именно такъв роман би допаднал на половинката ви, най-лесният начин да се сдобиете с "Любовта единствена" е ТУК.

"Любов, огромна като катедрала" на Катрин Панкол

"Любов, огромна като катедрала" също не е класически любовен роман. Той е изграден от писмата, които си пишат една книжарка и един писател, а идеята на това толкова нетипично за Панкол произведение е, че книгите, които обичаме, говорят за това кои сме самите ние и как обичаме.

Възможно ли е двама души, които никога не са се срещали, познават се само от писмата, които са си разменяли, а в тези писма се говори предимно за книги, да се влюбят. Защо да не е? Сходните вкусове в литературата могат да бъдат основа не само на взаимно привличане, но и на силна и истинска връзка между двама души.

"Любов, огромна като катедрала" по нищо не прилича на останалите произведения на Катрин Панкол, но въпреки това (а може би и именно затова) е наистина прекрасна, лирична и много истинска книга. Подходяща за всеки, който цени добрата литература не по-малко от истинската любов.

Най-прекият път към нея е ТУК.

Сподели.