5 книги, които съчетават полезното с приятното

Pinterest LinkedIn +

Четенето винаги е удоволствие, но освен наслада книгите могат да носят и много полезна информация. Следващите пет заглавия прекрасно съчетават полезното с приятното и могат да ви помогнат не само да разширите знаянията си, но и да се справяте по-лесно в ежедневието си.

"За родителите. Въпроси и отговори" на Юлия Гипенрейтер

"За родителите. Въпроси и отговори" е полезна книга най-вече защото нейната авторка Юлия Гипенрейтер, педагог с дългогодишен и много богат опит, избира нетрадиционен, но много ефективен начин да даде на родителите отговорите, които търсят.

Гипенрейтер избягва преките съвети. Опитът й показва, че конкретните примери с действия на други родители, попаднали в подобна ситуация, са много по-убедителни и лесно възприемаеми. В "За родителите. Въпроси и отговори" ще откриете много реални примери за решения на конкретни проблеми. 

Например: Как да направим така, че по-голямото дете да не ревнува от по-малкото? Как да реагираме, когато между двете деца възникне спор? Или какво е правилното отношение към свръхчувствителното дете?

Именно заради многобройните практически примери книгата е не само достъпна, но и приятна за четене. Осъзнаването на факта, че не само вие имате такива проблеми като родител, както и че те могат да бъдат лесно разрешени, действа изключително успокояващо.

"За родителите. Въпроси и отговори" можете да намерите ТУК.

"Мъжете предпочитат закръглените" на д-р Пиер Дюкан

Доктор Пиер Дюкан е автор на десетина интересни и много полезни книги, свързани със здравословното хранене. Този път обаче ви е подготвил изненада. Благодарение на различни научни трудове (и най-вече на свежото си чувство за хумор) той успешно развенчава мита, че само слабите са красиви.

"Мъжете предпочитат закръглените" е изключително полезно четиво, особено за дамите, обсебени от това какво показва кантарът, защото отправя предупреждение и призив срещу слабеенето на всяка цена. Гените са си гени, не всеки може да изглежда като модел, а насилственото гладуване е опасно за здравето и много често не води до желаните резултати.

Затова доктор Дюкан умело взема страната на жените срещу рекламните кампании и манипулациите, убеждавайки ни по един наистина остроумен и забавен начин, че закръглените и меки форми са оръжието, с което жените от векове привличат и успокояват страховете на мъжката половина.

Най-прекият път към "Мъжете предпочитат закръглените" е ТУК.

"Упражнения по френски в ситуации"

"Упражнения по френски в ситуации" е особено подходящо четиво за хора, които се готвят да положат изпит за ниво В1 по френски език. Но дори да не ходите на курс, пак би могло да ви бъде полезно – например за да опресните и заздравите вече натрупаните знания.

В помагалото са подбрани упражнения за слушане и четене с разбиране, писмено и устно изразяване и, разбира се, в края му ще откриете верните отговори. Към книжката е включен и диск със записи на текстовете за слушане.

Упражненията могат да бъдат използвани и при групови занимания в училище, и като част от специален курс за владеене на френски език за ниво В1. Освен че са изключително полезни, тези практически упражнения са подбрани така, че да бъдат достатъчно занимателни и интересни, за да направят усвояването на езика приятно за изучаващите го.

Ако смятате, че това е подходящото помагало за вас, можете да го намерите ТУК.

"Освободи живота си" на Лучия Джованини

Лучия Джованини е експерт по консултативна психология. Освен това преподава духовен и трансформационен коучинг и се интересува от техники за медитация. Всичко това я прави изключително подходящ съветник за онези от вас, които имат желание да променят живота си.

"Освободи живота си" е изключително полезно четиво за всеки, който страда от хронична тревожност и не е доволен нито от личния, нито от професионалния си живот. Книгата е съвременен наръчник по себепознание, който ще ви помогне да излезете от капана на собствените си стереотипи. 

За да помогне на читателите си да избягат от пагубните модели на поведение, които им пречат да са пълноценни, Лучия Джованини разработва техники и упражнения на базата на практическия си опит. Те ще ви помогнат да избегнете всички клопки, които може да срещнете по пътя към личното си щастие.

Едва ли има нужда да ви убеждаваме, че книга, която съчетава традиционна психология с нетрадиционни, но ефективни духовни практики, е приятно четиво. Най-лесният начин да се сдобиете с "Освободи живота си" е ТУК.

"Моето семейство и други животни" на Джералд Даръл 

Ползите от художествената литература могат да бъдат точно толкова, колкото са тези от научната, особено когато попаднете на правилната книга. "Моето семейство и други животни" е едно от най-ярките доказателства за това.

Вдъхновението, с което Джералд Даръл описва животинския свят, е "заразило" голяма част от читателите му и често се превръща в причина да си изберат професия, свързана именно с изучаването и отглеждането на животни.

Дори да не се запалите толкова обаче, със сигурност ще се изненадате от това колко любопитни факти за различни животински видове сте запомнили, докато сте чели "Моето семейство и други животни".

Колкото до забавната страна на нещата, естествоизпитателят Даръл е известен с великолепното си чувство за хумор. Когато започва да пише "Моето семейство и други животни", Даръл цели основно да сподели знанията си за живата природа на остров Корфу, но постепенно книгата се превръща в комична и очарователна история за времето, което семейството му прекарва на острова.

Най-прекият път към "Моето семейство и други животни" е ТУК.

Сподели.