3 книги, в които да се влюбите за Свети Валентин

Pinterest LinkedIn +

Ако искате да избягате от купуването на сърчица, от сълзливата романтика и от всички останали празнични клишета, но все пак трябва да изберете някакъв подарък за половинката си (или за самите себе си, което горещо препоръчваме), предлагаме да заложите на книга.

Искрено съжаляваме, че няма как да обхванем всички заглавия от празничната селекция на издателство Colibri "Любов във всички жанрове". Те са подбрали цели 180 великолепни книги, които можете да намерите ТУК, от 15-ти януари до 14-ти февруари, с 20% намаление. Ние се спряхме на три, за които досега не сме ви разказвали и се надяваме поне малко да улесним избора ви.

"Мираж" на Дъглас Кенеди

Един от най-продаваните в Европа американски писатели и един от най-продаваните автори в световен мащаб, Дъглас Кенеди е автор на бестселъри, добре познат на българските читатели. Проникновените психологически наблюдения, типични за романите му, са една от основните "тайни" на огромния му успех.

В "Мираж" Кенеди ни потапя в една любовна история, която излиза извън рамката на класическото романтично преследване, съсредоточено върху въпроса дали двамата влюбени ще се съберат на финала на книгата. Позволява си да погледне брачния живот от различен ъгъл и да зададе важни въпроси, съчетавайки екзотика, приключения и полицейско разследване.

Робин е омъжена за Пол, който може и да не е идеален, но пък е всичко, за което си е мечтала – страстен, талантлив, одухотворен. Едновременно с това двойката се наслажда на опияняващо странната атмосфера на Мароко и животът им изглежда идеален. Докато един ден Пол внезапно изчезва, а Робин се оказва основна заподозряна. Готова на всичко, за да открие изгубения си любим, тя ще премине през ужасяващи изпитания в страна, която нито познава, нито разбира.

Ако сме успели да предизвикаме любопитството ви, можете да намерите "Мираж" ТУК.

"Портрет в сепия" на Исабел Алиенде

"Портрет в сепия" е исторически роман за края на XIX век в Чили. Книгата е последната част на трилогията, която започва с "Къщата на духовете". Емблематичната семейна сага обхваща цяла епоха, описана не само чрез атмосферата и историческите събития, но чрез реалистичните персонажи.

В "Портрет в сепия" се срещаме с Аурора дел Валие, отгледана от амбициозната си и колоритна баба Паулина дел Валие, привилигирована да живее в среда, в която жените могат сами да избират какви да бъдат, кого да обичат, как да се развиват. Аурора става успешен фотограф, но някак все не успява да улови щастието. Сънува ужасяващи кошмари и не успява да намери споделена любов.

Опитвайки се да разбере на какво се дължи нещастието ù, младата жена се обръща към миналото си, за да има по-добро бъдеще. След инцидент в детството тя губи спомена за първите пет години от живота си. А може би тайната се крие именно там. Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите ТУК.

"Възхвала на мащехата" на Марио Варгас Льоса

Марио Варгас Льоса е един от най-превежданите и успешни латиноамерикански автори, наред с Гарсия Маркес, Карлос Фуентес и Хулио Кортасар. Повечето от вас вероятно са чели поне част от най-известните му произведения. "Възхвала на мащехата" е първата еротична творба на писателя, а фабулата ù съчетава мотиви от историята и митологията, обилие от фантазия, разни проявления на любовта.

Доня Лукресия и дон Ригоберто са заможна женена двойка, чийто живот на пръв поглед изглежда съвсем нормален. Отвътре отношенията им са страстни, но и отворени. И тъкмо тази отвореност на отношенията им в един момент ще ги застраши. "Възхвала на мащехата" е роман, който не само изследва човешката природа в нейните най-интимни детайли, но и разплита един брак, разглеждайки го като следствие от проявлението именно на тази част от същността на съкровените желания, нарушените табута и тънката граница между любов и желание.

Ако сте любопитни да научите повече, можете да намерите романа ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.