17 години "Фрактура" в тeлевизионния ефир

Pinterest LinkedIn +

Най-старото телевизионно предаване за рок и метъл музика в България - "Фрактура" - отбеляза своя 17-ти рожден ден. Точно в полунощ на 5 срещу 6 юли в ефира на Диема ще стартира празничното издание "17 години Фрактура".

В продължение на два часа зрителите ще видят избрани моменти от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините. Ще бъдат припомнени забавни части от разговори с Metallica, Soulfly, Hatebreed, Cradle of Filth, Scorpions, Killswitch Engage, Alter Bridge, Napalm Death и мн. др. 

"Както и да го погледнем, 17 години са сериозно постижение за такъв тип тематично телевизионно предaване. Аз винаги съм гледал на "Фрактура" като на кауза, а не като на работа. Рок музиката е начин на живот и аз винаги съм подкрепял тази позиция. Благодарен съм на зрителите на шоуто, на колегите, с които съм работил във времето, както и на всички останали, които под някаква форма са подкрепяли мен и "Фрактура" през тези 17 години", коментира повода Васко Катинчаров, автор и продуцент на предаването.

Дебютът на "Фрактура" е през юни 1998 г. с Васко Катинчаров в телевизия ММ, а през 2010-та шоуто преминава в Диема. 884 е броят на излъчените до момента издания, а за 17-те години в ефир феновете са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от най-значимите рок събития в България.


Сподели.