Аудио-визуалната "Фрактура" навършва 18 години в телевизионния ефир

Pinterest LinkedIn +

Аудио-визуалната "Фрактура" на Васко Катинчаров ще отбележи 18 години в ефир със специално издание. Най-старото телевизионно предаване за рок музика в България ще отпразнува рождения си ден на 10 срещу 11 юли (неделя) 2016 г. по телевизия Диема.

В продължение на два часа зрителите ще видят избрани знакови моменти от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините. Ще бъдат припомнени сериозни части от над 100 разговора с банди като Metallica, Behemoth, Slipknot, Machine Head, Dimmu Borgir, Scorpions, Opeth, Nightwish, Korn, Guns ‘N’ Roses, W.A.S.P. и много други. 

"Времето лети неусетно и някак не успях да усетя кога се изнизаха цели 18 години. Явно, когато правиш нещо, което искрено обичаш, всичко се случва бързо. Няма смисъл да крия, че съм положил много труд и съм бил упорит, за да оцелее "Фрактура" във все по-краткотрайния живот на телевизионните продукции в България", коментира повода Васко Катинчаров, автор и продуцент на предаването.

"Фрактура" никога не е била еднодневен продукт, а е предаване, направено с мисъл и идея как един фен вижда света на рок музиката. Празничното издание "18 години Фрактура" ще бъде със сериозен акцент, като ще бъдат излъчени елементи от емоционални признания на редица големи рок имена. Искам да благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин". 

Предаването дебютира в края на юни 1998 г. с Васко Катинчаров в телевизия ММ, а през май 2010 г. преминава в ефира на Диема. Това е и най-старото специализирано телевизионно рок шоу в българския ефир.

936 е броят на излъчените до момента предавания, а за 18-те години в ефир феновете са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от най-значимите рок събития в страната.


Сподели.