Metallica – новото рекламно лице на маркови костюми за хиляди долари (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Какво става, когато една от най-популярните метъл банди в историята срещне маркови костюми за $7000? На път сме да разберем, тъй като музикантите от Metallica станаха рекламни лица на един от водещите брандове в модната индустрия – Brioni.

През март 2016 г. италианската компания назначи Джъстин О'Ший за творчески директор, а изборът му беше определен като смел и нетрадиционен. Именно такова е и решението му да покани пионерите на траш метъла от Сан Франциско за новата си кампания.

Първата фотосесия с Джеймс Хетфийлд, Кърк Хамет, Робърт Трухийо и Ларс Улрих е заснета от Закъри Майкъл и е режисирана лично от О'Ший.

В едната част от снимките четиримата музиканти са в черни смокинги, а има и контрастна визия, на която ги виждаме с бели вечерни сака. 

Освен че прибегна до имиджа на Metallica за рекламната си концепция, новият творчески директор промени и логото на Brioni, залагайки на готически шрифт. Стилът му се доближава до първите лога на Brioni и е в тон с манията по Game of Thrones (Игра на тронове), The Life of Pablo на Kanye West и др.

Сподели.