16 години аудио-визуална "Фрактура" в ТВ ефира

Pinterest LinkedIn +

Нa 6 юли най-старото ТВ предаване за рок и метъл музика в България - "Фрактура" - навършва 16 години в ефир. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи годишнината с едно специално издание на шоуто.

Точно в полунощ на 6 срещу 7 юли (неделя) в ефира на телевизия Диема ще стартира празничното издание "16 години Фрактура".

В продължение на два часа зрителите ще видят множество забавни откъси от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините.

Ще бъдат припомнени весели фрагменти от интервюта със Slayer, Lacuna Coil, Hatebreed, Sabaton, Nile, Machine Head, Deftones, Tarja Turunen, Gojira, Mayhem, Korn, Accept, Korpiklaani, Anathema, Sick Of It All, Napalm Death, Kreator, Helloween, Trivium, W.A.S.P. и много други.

"Като си направя равносметка, малко се плаша кога минаха цели 16 години. С времето установих, че да имаш късмет е едно, но да си упорит и да се бориш за нещата, в които вярваш, е съвсем друго. "Фрактура" отдавна се превърна във феномен в родния ефир, защото съумява да оцелява в съвременната телевизионна матрица, която отхвърля такива предавания като чуждо тяло.

Шоуто обаче съществува благодарение на човешкия фактор, който го движи, а не защото е третирано като чист телевизионен продукт. Искрено благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин", коментира водещият.

Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998-ма година. Дълго време то се излъчва по ММ, но след като каналът е закрит, през май 2010-та се мести в телевизия Диема.

Това е и най-старото специализирано ТВ рок предаване в ефира. За целия този период от 832 предавания, което е близо 100 хил. минути, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от всички значими рок събития в страната.

Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия Диема в неделя от 24:00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00:30 часа.


Сподели.