1.2 млн. души играят Tribes: Ascend

Pinterest LinkedIn +

През първия месец след официалната премиера на Tribes: Ascend от най-новото допълнение към култовата sci-fi FPS поредица с мултиплейър ориентиран отборен геймплей са били изтеглени 1.2 млн. дигитални копия, обявиха производителите Hi-Rez.

Tribes: Ascend е free-to-play, тоест сами по себе си тези 1.2 млн. даунлоуда на играта не са налели нито долар в касата на Hi-Rez, които разчитат на възвръщаемост на приходите от in-game транзакции за закупуване на допълнителни екстри, оръжия, екипировка, които обаче, по всеобщо мнение, не са задължителни за играчите.

Или иначе казано – геймплеят е достатъчно добре балансиран, така че потребителите, закупили премиално съдържание, да нямат непреодолимо предимство пред икономичните играчи.

В изявлението на Hi-Rez във връзка с бързо нарастващата популярност на Ascend, се посочва още, че 110 000 от досегашните сваляния на играта са извършени чрез т.нар. Friend Referral система – тоест тези 110 000 потребители са били подтикнати да се сдобият с копие от нея от свои приятели.

Основано през 2005 г. от Ерез Горен, студиото има независимо управление, служители с голям предишен опит, при това от продукции като City of Heroes, The Elder Scrolls IV: Oblivion и Call of Duty и натрупа кредит на доверие със своя първи проект – безплатната масова онлайн мултиплеър отборна екшън игра – Global Agenda. Подобно на тази игра, Tribes: Ascend се захранва от Unreal Engine 3.

Сподели.