Робин Гиб от Bee Gees почина

Pinterest LinkedIn +

Английският композитор и автор на песни Робин Гиб – съосновател на една от най-продаваните британски групи в историята – Bee Gees, почина на 62-годишна възраст след продължителна и много тежка битка с рак.

Така по-възрастният му брат – Бари Гиб, остана единственият жив член на групата, след като през 2003 г. от този свят си отиде и братът-близнак на Робин – Морис.

"Почивай в мир, Робин Гиб. Благодарим ти за музиката", гласи съобщението, публикувано в официалната страница в Twitter на Sony Music.

Робин Гиб бе диагностициран с колонален карцином през 2011 г., а впоследствие стана ясно, че е засегнат и черният му дроб. След курс на химиотерапия самият Гиб обяви, че състоянието му е много по-добро, както от субективна, така и от медицинска гледна точка, но през април тази година постъпи в болница в много влошено състояние и оттогава до последния му ден се бори за живота си, като дълго време бе в кома.


Въпреки всичко това, той направи последната си сценична изява през февруари тази година на благотворително събитие в London Palladium. Два месеца по-късно се състоя премиерата на The Titanic Requiem – ораториална творба, написана от него и сина му – Робин-Джон, по повод 100-годишнината от потъването на "Титаник". По това време Робин Гиб вече бе в критично състояние и не присъства на събитието.

Между 1970 и 2012 г. той издаде още шест самостоятелни албума. Последният, 22-ри студиен албум на Bee Gees с оригинална музика – This Is Where I Came In, излезе през 2001 година.


Сподели.