Звездата Анастасия Волочкова пред българска публика

Pinterest LinkedIn +

Солисти на Болшой театр ще представят довечера и утре вечер в София балетните спектакли 'Лебедово езеро' от Чайковски и 'Баядерка' от Минкус. Представленията са в зала 1 на НДК. Това е четвъртият гастрол у нас на артисти от прочутата трупа.


Организатор е 'Жокер медиа'..br/.br/ Анастасия Волочкова ще изпълни партията на пленителната танцьорка Никия в 'Баядерка'. Балерината неотдавна беше уволнена, защото била напълняла, но осъди Болшой театър и беше върната в трупата. Наричат примата 'Курникова в балета', но освен с блестящото си сценично присъствие, пластичност, финес и грация Анастасия Волочкова е известна и с дръзкото си и свободно поведение, напук на интригите и завистта, отбелязва пресата.
Балерината е родена през 1976 г. в Санкт Петербург. Завършва с отличие Руската балетна академия. Още като студентка изпълнява главната партия на Одета-Одилия в 'Лебедово езеро', а през 1996 г. печели златен медал на Втория международен балетен конкурс в Киев. От 1994 до 1998 г. е в трупата на Мариинския театър за опера и балет.

Освен като балерина, Анастасия Волочкова се изявява като актриса в сериала 'Място под слънцето' на режисьора Али Хамраев - в ролята на балерината Екатерина Орлова. Преди това Волочкова е играла Наталия Гончарова във филма 'Черният принц'. Снима се и в еротичния филм на Андрей Свидов 'Бели нощи'.

В 'Баядерка' в София Анастасия Волочкова ще си партнира с Марк Перетокин, заслужил артист на Русия и солист на Болшой театър. Яркият талант, природните дадености и артистизмът на Перетокин бързо го нареждат сред водещите изпълнители на трупата, отбелязват познавачите. Още в първите години той танцува централни роли в класически и съвременни балети. В репертоара му са 'Жизел', 'Дон Кихот', 'Баядерка', 'Лебедово езеро', 'Спартак', 'Ромео и Жулиета', 'Иван Грозни', 'Раймонда', 'Легенда за любовта' и други.

Инфо: Дарик радио
Сподели.