Zumba Fitness мания на Острова, The Witcher 2 хит в Steam

Pinterest LinkedIn +

За трета поредна седмица най-продаваната игра на територията на Обединеното кралство според броя продадени физически копия независимо от цената и игралната платформа е достъпната единствено за потребителите на Wii и Xbox 360 Zumba Fitness: Join the Party.

Нещо повече – през изминалата седмица денс тренажорът на Pipeworks Software, базиран на програмата на колумбийския хореограф Алберто Перес, чрез която потребителите на двете конзоли могат да се научат да танцуват танци като салса, самба, мамбо и меренге, както и на други специфични танцови и не само движения, е продал повече копия от Lego Pirates of the Caribbean, L.A. Noirе, F.E.A.R. 3 и Virtua Tennis 4 – останалите четири заглавия от Топ 5 на UK VGC, взети заедно.

Единствените нови заглавия, поставени в топ 40 на актуалния британски чарт, са Resident Evil: The Mercenaries 3D и UFC Personal Trainer. Двете игри дебютират една зад друга в тази последователност на 21 и 22 място. Четири игри са се завърнали в класацията, генерирана от GfK Chart-Track, заемайки позициите от 36 до 39 включително - Michael Jackson: The Experience, Sniper: Ghost Warrior, Pokemon White и Dragon Age II, докато издаденият в последната седмица на юни от Electronic Arts за PlayStation 3 и Xbox 360 сървайвъл хорър Shadows of the Damned е изпаднал от Топ 40 и е поставен едва на 30-то място в Xbox 360-специфичния чарт.

Топ 10 на Steam има много малко общо с UK VGC и през тази седмица, включвайки заглавия като Might & Magic Heroes VI, Terraria, The Elder Scrolls IV, Borderlands, Total War: Shogun 2 и изкачилата се отново до върха му The Witcher 2: Assassins of Kings. В момента в дигиталната платформа на Steam текат изключително атрактивни промоции с намаления на цените на отделни заглавия, специални издания, пакети с игри и дори пълни каталози на даден издател.

Сподели.