LMFAO и Бийонсе са новите шампиони в US чартовете

Pinterest LinkedIn +

И през тази седмица класациите на Billboard имат нови лидери в лицето на артисти, които преди това покориха и британските чартове. След като прекараха три последователни седмици на върха на UK Top 40 с хита Party Rock Anthem, в който участват още Lauren Bennett и GoonRock, потомците на легендарния основател на Motown Records (Бери Горди) Стивън и Скайлър, които стоят зад името LMFAO, се изкачиха до първото място и в Hot 100 с дубъл в класацията за дигитални даунлоуди Digital Songs, която оглавяват с продажби в размер на 258 000 копия.

Номинираният за MTV Best of Summer сингъл става все по-конкурентен и на радио фронта, изкачвайки се до трето място в чарта на Billboard с аудитория от 115 млн. души. Изместен от върха на Hot 100 само седмица, след като го изкачи за първи път в кариерата си, Pitbull и неговият летен хит Give Me Everything (вкл. Ne-Yo, AfroJack и Nayer) отново са поставени на второ място – позицията, която заемат и в Radio Songs чарта.

Адел на свой ред отстъпи още една позиция до No.3 в Hot 100, докато Кати Пери (Katy Perry) все така заема четвъртото място с последния си сингъл Last Friday Night (T.G.I.F.) и седмо – с неговия предшественик E.T. Помежду им остават Nicki Minaj и Lady Gaga със Super Bass и The Edge of Glory, съответно, а последните три позиции в Топ 10 са заети от Lil Wayne и новопопълненията в челната десетка OneRepublic и Hot Chelle Rae.

В унисон с прогнозите, основаващи се на междинните преброявания на Nielsen SoundScan, Бийонсе (Beyonce) дублира първото си място в британския чарт за албуми с No.1 в Billboard 200. Четвъртият й студиен запис "4" спази традицията, наложена от неговите предшественици, да дебютира на върха, макар и с най-слабите продажби в соловата й кариера – 310 000 копия.

Въпреки негативната статистика по този показател, "4" се нарежда на трето място по брой изкупени копия в седмицата след рилийза си от началото на 2011 г. - след Lady Gaga и Адел. Новоизгряващият рапър Big Sean също не опроверга очакванията и дебютира силно с трето място в Billboard 200 и 87 000 продадени копия от първия си албум - Finally Famous, изпреварвайки Selena Gomez & the Scene с техния трети запис - When the Sun Goes Down.


Сподели.