Тийн среща на върха на чарта за най-популярните звезди в социалните мрежи

Pinterest LinkedIn +

Общата им възраст е 35, а броят на албумите, които са издали, едва 4, при това в съотношение 1:3, но армията им от фенове би могла да обиколи екватора поне веднъж, нареждайки се в линия един до друг. Всяка тяхна стъпка се документира от орди папараци, а имената им присъстват ежедневно в заглавията на англоезичните ентъртейнмънт медии. Кои са те? Те са Джъстин Бийбър (Justin Bieber) и Селена Гомез (Selena Gomez) - новата Майли Сайръс, пробила благодарение на участието си в шоуто Wizards of Waverly Place по Disney Channel, чиято кариера се разпростря не само в киното, но и в музикалната индустрия.

И са на път да се срещнат на върха на класацията на Billboard - Social 50, генерирана ежеседмично на базата на популярността на звездите в петте най-големи социални мрежи и най-вече Facebook, Twitter и YouTube.

Джъстин Бийбър е No.1 в класацията приблизително в половината от досегашните й 31 издания, включително в настоящото, докато за Гомез петото място, на което е поставена в момента, е нов връх, покорен с отскок от 11 места в рамките на една единствена седмица. Заслуга за прогреса й в Social 50 има най-вече новият й видеоклип - Love You Like A Love Song, генерирал близо 8 млн. импресии в страницата й в YouTube само за една седмица, както и кампанията около рилийза на третия й студиен албум - When The Sun Goes Down, на 28 юни.

Как ще се представи записът на музикалния пазар в САЩ предстои да стане ясно идната седмица, но според Billboard тенденцията за увеличаване на феновете й в Twitter и YouTube ще се запази и устремът й към върха на Social 50 няма да спре дотук.

Дали обаче Бийбър ще запази аванса си пред Lady Gaga и Кати Пери, които и през тази седмица са негови подгласнички, разменяйки позициите си в ущърб на последната, не е сигурно. Гомез, от своя страна, ще трябва да се справи не само с тях, но и с Шакира и Риана, които са поставени на 4-то и 6-то място. Сериозна конкуренция се явяват също Eminem, Linkin Park и Майкъл Джексън, които и през тази седмица фигурират в челната десетка на най-популярните артисти в глобалната мрежа.


Сподели.