Зрители на "Ергенът": "Дано да е сценарий! Смешно и тъжно едновременно!"

Pinterest LinkedIn +

Романтичното риалити "Ергенът" дебютира в българския ефир. Предаването, в което фитнес инструктурът Виктор Стоянов се среща едновременно с 22 очарователни дами, за да избере една от тях за своя спътница, очевидно се радва на голям зрителски интерес, ако съдим по реакциите в социалните мрежи.

В голямата си част коментарите са безпощадни:

"Как започна предаването в търсене на любящата, отговорната и искрената жена, а как ще свърши..."
"Не можах да разбера компаньонки ли му търсят на този, или жена, с която ще създаде семейство?"

Като цяло зрителите са възмутени от някои от кандидатките за сърцето на ергена:
"Змии и кокошки..."

"Как се излагат само!"

"90% от кандидатките са момичета, търсещи слава и спонсор"

"Имам чувството че 80% от кондидатките са влезли не за ергена, а за да си вдигнат цената малко! Потрес, май само с чашите в ръцете ще ги гледаме"

"Ако това са жените на България, аз съм в потрес. Почти повечето приличат на лелки, груби. С леко поведение и нахални. За нищо не стават една част от тях. Пият, крякат и са с отвратително поведение. Две или три нямат корекции, всички други са като дъщерите на Баба Яга. Как са ги избирали, не знам, но това не са красивите ни жени. Най-противни са ми Габриела, която е със обезобразени джуки, и онази, която пиеше и залиташе. Срам и позор!"

"При тези кандидатки най-добре в последния епизод доведете някоя турска баба да му лее куршум на ергена!"

Особено противоречиви впечатления създаде 28-годишната Габриела Петрова. Дизайнерката от Сливница, която мечтае да стане генерален мениджър на международна компания, откровено призна, че е меркантилна и влиза във формата с претенцията, че ще покаже на конкурентките си как се печели мъж. В първия епизод обаче Габриела впечатли единствено с изключително ниската си обща култура (например с предположението си, че АЕЦ е авио-електроцентрала?) и с грозни коментари зад гърба на останалите участнички, свързани с техния външен вид и поведение.
Габриела от


Сред коментарите се прокраднаха и подозрения, че в голяма степен ситуациите и поведението на участниците в шоуто са режисирани предварително и всъщност то далеч не съответства на понятието "риалити". Някои дори са склонни да мислят, че това е по-приемливият вариант:
"Дано да е сценарий! В противен случай положението е страшно!!!"
"Факт, че е нагласено, нагласени са половината участнички, но пак си е експеримент... 
И при сценарий може да се изложиш".

Някои зрители споделят, че нито една от избраните участнички не е случайна:

"Кога ще почнат да излъчват формати с обикновени хора. Всеки път подбират ебаси баталите. Вярно, че искат да става шоу, ама аман от силикони и кифленски фейсове..."

"Тези кандидатки са избрани за шоуто, аз също кандидатствах, но не ме избраха... Всяка една от тях е участвала в предаване, една част от тях са компаньонки, плеймейтки, певици, актриси и т.н...
Отдавна няма предаване със случайни хора и тук ме изгубиха като зрител" - пише зрителка на име Никол Борисова. По този повод припомняме, че една от участничките - Виктория Капитонова - действително е позната на зрителите на bTV и като състезател в готварското предаване "Master Chef".

Общото впечатление може би най-добре обобощава следният коментар:
"Да ви кажа честно, така не съм се смяла, но ако тия са представителна извадка за младите българки, си е много тъжно! За ергена и водещия нещата са жалки!".

Шокиращо звучи и един от коментарите, според който Виктор всъщност не е ерген:
Коментар за

Според замисъла си предаването "Ергенът" представя един необвързан мъж, който се среща с 22 копнеещи да срещнат любовта дами. Риалитито е снимано  в красиво имение в сърцето на Югозападна Турция – там, където преди повече от 3000 години се е разразила една от най-колосалните любовни драми – Троянската война. 

В първия епизод на шоуто вече отпадна една от участничките - 34-годишната Екатерина Неделчева от Пазарджик, бивша стюардеса, понастоящем офис-асистент.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.