Зимата идва! Как да изберете мъжко зимно яке?

Pinterest LinkedIn +

Ако трябва да цитираме героите от Game of Thrones, Winter is coming! Иначе казано - зимата идва и, искаме или не, трябва да сменим шортите и тениските с по-сериозно облекло. Да, знаем, че не ви се иска и че през лятото е много по-лесно само да наметнеш една блуза на раменете си, но не можем да протестираме срещу климата. Зимата и студовете ще се настанят по нашите ширини през следващите 5 месеца и трябва да сме готови за тях. За да ги прекарате спокойно и в пълен комфорт, ще ви трябва, освен вила на Карибите, и хубаво мъжко яке, което да ви пази от студа, без да губите стила си. Как обаче да изберете идеалното мъжко яке? Ето основните модели и техните предимства:

Капитонирано яке с пух или силиконов пълнеж

През последните години това са най-популярните модели мъжки якета. Харесвани са, защото са леки за носене, в разнообразни цветове и наистина топлят много. 

Основната разлика между естествения и изкуствения пълнеж на пухените якета е издръжливостта им на вода. 

Когато се намокри, пухът съхне по-бавно от силиконовия пълнеж. Освен това естественият пух може да причини алергии или да оставя малко пухчета по дрехите ви. 

Силиконовият пълнеж от своя страна е малко по-тежък, но топли също колкото пуха и съхне бързо. 

Капитонираните якета се предлагат в най-различни цветове, така че ви приканваме да изберете ярък цвят, за да се отличавате. 

Парка

Мъжкото яке тип парка е с качулка и изкуствен пух. По-дълго е от капитонираното яке, стига до средата на бедрото. 

Кройката на парката е по-свободна, позволява отдолу да сложите по-дебел пуловер и няма да ви е неудобно. 

Този тип яке е подходящо за уикендите, но няма да сгрешите, ако го носите и през седмицата по пътя към работа. 

Пилотско яке тип бомбър

В идеалния вариант якето бомбър трябва да е от кожа, с големи джобове отпред и пухкава яка. Наричат ги пилотски, защото този модел е бил униформата на летицте от Първата световна война. По онова време самолетите са били с открити кабини и пилотите са се нуждаели от наистина топли дрехи. 

В големите джобове са държали личните си вещи и картите, важни за ориентацията в небето. В наше време бомбър якетата са на почит сред мъже, чиито дни са интензивни и натоварени. 

Топлят много, удобни са и почти не се усещат върху тялото. Внимавайте при избора на якето, нека не е прекалено обемно, за да не се загубите в него. 

Яке за ски/сноуборд

Имате нужда от такова яке не само ако сте почитатели на зимните спортове, но и ако разполагате с деца, които прекарват в парка всеки зимен ден и имат нужда от добре екипиран татко, който да дърпа шейната. 

Скиорските якета са леки, топли и не пропускат вода. Това им качество е изключително важно в снежните дни, когато се налага да чистите колата от снега или да правите снежен човек. 

Изберете яке за ски в ярък цвят- червено или синьо, за да се откроявате в снега и сред приятелите си. 

Основното правило при избор на яке е да топло и да е удобно. Какъв избор ще направите, зависи от собствения ви стил, вкус и предпочитания. Но каквото и да изберете, можете да го поръчате от Bolf - сайт за онлайн поръчка на мъжки якета (и не само). 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.