Какви видове скиорски якета има и как да изберете правилното за вас

Pinterest LinkedIn +

Заснежената планина е непредсказуема, което означава, че е добре да бъдем подготвени за всякакви условия. Сняг, вятър и студ - ще се сблъскваме с всичко това на ски пистата, която ни предоставя не само висок градус на настроение, но и многобройни предизвикателства. За да се справим успешно с всяко едно снежно начинание, трябва да сме облечени с топли, непромокаеми и модерни дрехи. Изборът на скиорски якета е сред най-отговорните и важни решения, когато става дума за покупка на ски екип.

Какво ски яке да си купим

За да бъде спортният ден на пистата успешен за скиорите и сноубордистите, всеки един почитател на зимните занимания трябва да е екипиран добре. Наред с уменията и опита, трябва да изпитваме увереност и по отношение на ски дрехите, които сме избрали да носим по време на престоя си в планината. Скиорското яке е сред най-важните зимни компоненти, които винаги трябва да присъстват при карането на сноуборд или ски. Подобна връхна дреха се избира, като се вземе предвид:

  • Очакваните метеорологични условия;
  • Опитът ни като скиори;
  • Предпочитанията ни по отношение на дизайн, цвят и размери;
  • Изискванията ни, свързани с качества като водоустойчивост, циркулация на въздуха, ветроустойчивост, подплата и др.;
  • Наличието на елементи от рода на ципове, джобове, светлоотразители, качулка, маншети и др.

И цената е важна, когато купувате скиорско яке. Разбира се, че всеки тайно се надява да попадне на бюджетни решения, които да им спестят и значителна сума пари, но не всеки успява да открие точно такива решения. И все пак в този случай не бива цената да е водещият фактор, а качеството на дрехата.

Какви са видовете

Както и при всеки друг вид дрехи, така и при скиорските якета се наблюдава голямо разнообразие от модели, цветове, цени и размери. Какво да изберете? Първо се запознайте с по-основните видове:

  • Софтшел;
  • Хардшел;
  • Синтетични с топла подплата;
  • Пухени - с патешки или гъши пух;
  • Водоустойчиви и водонепромокаеми - тук стойностите могат да варират от 0 до 1000 мм.

Можете да избирате скиорски якета и по марки. Известните производители са винаги предпочитани от страна на потребителите, търсещи отлично качество и атрактивен дизайн. Вие какво ще изберете?

Защо да изберем Екстрем

В онлайн магазин Екстрем има отлични предложения на дамски и мъжки скиорски екипи за сноуборд и ски, също както и неустоими оферти за аксесоари, които ще Ви бъдат от полза, докато се забавлявате със сноуборда или ските си по заснежената писта. Ще откриете продукти на изявени брандове с доказано качество. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.