"Pagani" представи най-екстремната версия на Huayra

Pinterest LinkedIn +

Италиано-аржентинската компания за спортни автомобили "Pagani" представи най-екстремната версия на своя хиперавтомобил Huayra. Моделът се казва BC Roadster и идва с изцяло нов двигател и сериозно променена аеродинамика.

BC Roadster тежи само 1250 кг. и е и кабриолет. Покривът е от карбон и се сваля ръчно, като типично за повечето хиперавтомобили, трябва да остане в гаража и не може да бъде взет с колата.

BC Roadster обаче има способността да се надпреварва с облаците. Колата има туин турбо V12 двигател, който е разработен от AMG. Мощността му е 791 к.с., а въртящият момент е над 1000 Nm.

В комбинация с ниското тегло и променената аеродинамика Huayra BC Roadster ще е много бърза. Колко бърза обаче все още не е ясно, защото от "Pagani" не споделят тази информация.

Вместо това казват, че автомобилът може да генерира до 1.9g постоянно ускорение и до 2.2g пиково ускорение. Компанията планира да произведе само 40 броя от BC Roadster, като цената му ще е около 3,4 млн. долара. Това го прави най-скъпия автомобил на "Pagani" досега, но от компанията казват, че има предостатъчно интерес от клиентите.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.