"Bugatti" подготвя поне един нов лимитиран хиперавтомобил

Pinterest LinkedIn +

"Bugatti" изглежда харесва вниманието, което привлича към автомобилите си в ограничени бройки. Затова компанията подготвя поне още един такъв модел, който може да представи през август, съобщава "Supercar Blog".

Според източниците на сайта "Bugatti" планира да покаже колата по време на изложението в Пебъл бийч. Миналата година там компанията представи Divo, от което бяха произведени 20 броя, всеки от които на стойност 5 млн. евро. Те бяха още преди колата да бъде представена официално.

Очакванията са, че тази година това може да се повтори. Източниците твърдят, че няколко бройки от мистериозната кола вече са резервирани.

Засега "Bugatti" успява да запази в тайна подробностите за новия модел. Не е ясно дали това ще е изцяло нова кола, или нова модификация на Chiron, каквато всъщност е и Divo.

"Bugatti" има нова стратегия, която предвижда представянето поне на две нови коли всяка година. Те ще се произвеждат предимно в ограничени серии, което ще поддържа достатъчно голям интерес към тях, а и високата цена ще е по-оправдана.

Остават и слуховете за трети модел тази година – нов хиперавтомобил с изцяло нови технологии и идеи, който ще бъде представен през септември. Това обаче може да се окаже и въпросният модел за Пебъл бийч. Тази година "Bugatti" празнува 110-годишен юбилей, затова по-голямата активност от компанията не е изненада.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.