"Bugatti" представи най-скъпата нова кола досега, както и новото си "бебе"

Pinterest LinkedIn +

"Bugatti" изживява едни от най-добрите години в историята си и се радва на голяма популярност. Освен това тази година чества и юбилей. Компанията реши да го отбележи подобаващо – с най-скъпия нов автомобил в историята - La Voiture Noire, който беше представен на автосалона в Женева.

Колата е в чест на Type 57 SC Atlantic – един от най-популярните модели в историята. Оригинално са направени 4 Atlantic, но по време на Втората световна война един от тях изчезва и не е намерен и до днес.

Изчезналата кола е изцяло в черно, което е и причината La Voiture Noire да е в същия цвят. Името на новия модел също буквално преведно означава "черната кола".

Новият модел ще бъде произведен само в една бройка и вече е продаден на клиент. Цената му е 16,5 млн. евро.

За парите си купувачът получава характеристиките на Bugatti Chiron със същия двигател и мощност. Шасито обаче е по-дълго и по-широко, като използва елементи от Divo, Chiron и множество щрихи от оригиналния Atlantic.

Резултатът е автомобил, който е предназначен за дълги и комфортни пътувания. Тъй като е само една бройка обаче, тя най-вероятно ще бъде зорко пазена от своя собственик и може би ще може да бъде виждана само на изложения, но не и на улицата.

Освен това Bugatti показа и своето ново "бебе" – марката възражда класическата детска кола, която е базирана на Type 35. Тя ще бъде произведена в 500 броя, ще се задвижва електрически и ще може да вози едно дете. Максималната скорост е 19 км/ч, като за възрастни ще е 45 км/ч. Колата ще струва 30 000 евро.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.