"Bugatti" чества 110 години със специален Chiron

Pinterest LinkedIn +

'Bugatti" чества 110-годишен юбилей, като го отбелязва с множество събития и с един специален автомобил. Той е описан като "отдаване на почит към Франция" и базата на компанията в Молсайм - Chiron Sport '110 ans Bugatti'.

Това е специална версия на Chiron Sport, като от нея ще бъдат направени 20 броя. Автомобилът е в матово синьо, в нюанса на националния цвят на Франция. Френският флаг е нарисуван от долната страна на спойлера. Има и още няколко щриха с френското знаме на различни места по колата.

В интериора също има подобни детайли. Той е в два тона на синия цвят и е доминиран от Алкантара и кожа. Добавени са френски флагове на различни места. Колата разполага и с панорамен покрив. Медальон от плътно сребро е монтиран на плака, която е на централната конзола и допълнително отличава специалната версия.

От гледна точка на двигател и технологии специалният Chiron Sport не се различава от нормалния модел. Той има 8-литров W16 двигател с 4 турбини, като развива 1479 к.с. и се изстрелва от място до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е ограничена на 420 км/ч.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.