"Bugatti" е готова да добави втори модел в гамата си

Pinterest LinkedIn +

Автомобилната компания "Bugatti" вече е готова да произвежда втори модел и е решила какъв да е той. Дали обаче това ще се случи, сега зависи от одобрението на собственика на компанията "Volkswagen Group", коментира изпълнителният директор на "Bugatti" Стефан Винкелман пред "Autocar".

Той не дава подробности за конкретния модел. Вместо това казва, че ще е кола, която ще може да се използва всеки ден и ще предложи нов стил на бранда. "Autocar" прогнозира, че това може да е кросоувър, макар че от "Bugati" наскоро обявиха, че SUV-модел не влиза в плановете им.

Има вероятност това да е 4-врат седан, какъвто компанията разработваше преди няколко години, но в крайна сметка остана само прототип. Винкелман казва, че второто Bugatti ще е "истинско Bugati в сегмента или ще създаде сегмент, който ще е мерило за останалите".

Винкелман намеква, че колата може да е електрифицирана, адаптирана към най-новите технологии. Не е ясно дали ще е изцяло електрическа или ще е хибрид.

Той казва, че новият модел няма да пречи на Chiron, защото е в друг клас. Дори и колата да бъде одобрена, най-рано тя ще може да бъде представена през 2022 г. "Работихме много и искаме втори модел. Можем да започнем веднага", казва Винкелман и допълва, че има голямо търсене и към другите брандове в групата и е въпрос на решение кои модели ще бъдат одобрени.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.