"Lotus" се завръща с електрически хиперавтомобил

Pinterest LinkedIn +

От "Lotus" обявиха, че подготвят голямо завръщане с електрически хиперавтомобил. Британската компания вече е собственост на китайския производител "Geely", който ще финансира проекта, съобщава "Bloomberg".

По време на автосалона в Шанхай компанията представи и горната снимка, която показва част от силуета на бъдещия хиперавтомобил. Новият модел ще бъде произвеждан в Англия, докато част от производството на другите модели на компанията ще бъде преместено в Китай.

Електрическият хиперавтомобил се казва Type 130. Той ще бъде първата изцяло нова кола на "Lotus" от 11 години насам и ще струва поне 1 млн. долара.

От "Lotus" казват, че работата по Type 130 е в напреднала фаза и още тази година в Лондон ще бъде представена първата физическа бройка на модела, както и всички спецификации за него. Компанията планира Type 130 да бъде произведен в ограничена серия. Към модела вече има заявен интерес от потенциални клиенти.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.