Вижте екстремния клип, който Дичо и Джейн Моник заснеха в изоставена къща

Pinterest LinkedIn +

100-годишна изоставена къща в софийското село Лозен е декор и снимачна площадка за клипа към най-новия кавър на емблематичната песен на Сигнал "Сляп ден", изпълнен от Дичо и Джейн Моник (DJane Monique). Покривът едва не се срутил по време на снимките, но за щастие всичко приключва добре, съобщават организаторите на снимачния процес. Освен кадри от определено екстремната къща във видеото има и съвсем тематични за сезона картини от дюни на морския ни бряг.

П
есента по текст на Михаил Белчев заживява нов живот с Дичо, с беквокалите на Жана Бергендорф и Таня Скечерлиева, в комбинация с фолклорни мотиви, осезаемо модерно звучене и оригинален аранжимент от DJane Monique. Парчето ще бъде добавено и като част от проекта на диджейката, наречен "КавърЪ", съдържащ кавъри на други емблематични български песни на Милена, Дара, "Мери Бойс Бенд" и др.

Работата по "Сляп ден" започва в края на миналата година, когато са направени и снимките на видеото, а кризата с коронавируса става причина да се отдели достатъчно време за техническото довършване на парчето и видеото в забързаното ежедневие на музикантите.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.