Здраве и красота в 3 книги

Pinterest LinkedIn +

Ако искате да съчетаете полезното с приятното, препоръчваме ви следващите три книги, които не само са интересни, но и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-добре.

"Японската революция в грижата за кожата" на Чизу Саеки

Може ли тайната на красивата млада кожа да се крие в нещо различно от скъпа козметика и естетически процедури? Според Чизу Саеки това е точно така. Как да се грижите за кожата си сами, без излишни разходи и в домашни условия? Отговорът на този въпрос ще намерите в "Японската революция в грижата за кожата". Преди да ви разкажем повече за книгата обаче, няма как да не представим нейната авторка.

Чизу Саеки е практикуващ козметик с дългогодишен опит, автор на повече от тридесет книги и най-авторитетната японска консултантка по красота. Работила за едни от най-големите компании в козметичната индустрия като "Герлен" и "Диор", а сега ръководи собствена компания "Корпорация Чизу". Методите ù са доказано ефективни, а начинът, по който ги представя на читателите, изключително достъпен.

В "Японската революция в грижата за кожата" Саеки ни запознава с техниките и масажите, които са основният ключ към тонизирането на лицевата мускулатура, а заедно с това дава полезни съвети, свързани с ежедневната грижа, ключова за добре поддържаната и изглеждаща кожа. От тази книга ще научите как да почиствате лицето си правилно, как да възстановите свежия тен, а също и как да се справите с проблеми като черните точки и пъпките.

Ще откриете и множество малки хитрини, чието прилагане дава изненадващи положителни резултати. Знаете ли например колко е важно да използвате топлината на собствените си длани, когато слагате крем за лице? По този начин продуктът прониква много по-добре в кожата, което практически удвоява ефективността му.

Снимките и подробните инструкции в книгата ще ви помогната да усвоите професионалните козметични практики, които авторката описва, и да преценявате много по-лесно от какво се нуждае кожата ви, без да я претоварвате с излишно количество козметика. Ако сте любопитни да научите повече, можете да намерите "Японската революция в грижата за кожата" ТУК.

"Вашето здраве е във вашите ръце" на д-р Фредерик Салдман

Фредерик Салдман е френски кардиолог, диетолог и експерт в областта на здравословното хранене. Автор на няколко книги, бързо превърнали се в световни бестселъри, той смята, че ключът към здравето и дълголетието е в ръцете на пациентите. Изводите, които прави, се основават на дългогодишните му наблюдения в практиката, а причината да се опитва да ги направи достъпни за по-широка публика чрез книгите си е, че често се сблъсква с пациенти, убедени, че болестите, от които страдат, по никакъв начин не са свързани с поведението им.

Във "Вашето здраве е във вашите ръце" д-р Фредерик Салдман събира множество полезни съвети, които ни учат как да използваме тялото си по-добре, за да живеем по-дълго. Те са разделени в пет части, като по този начин представят стълбовете на доброто здраве. Вероятно вече сте се досетили, че едно от основните неща, оказващи влияние върху цялостното състояние на организма, е здравословното хранене, но то далеч не е единственото. Не по-малко значими са грижата за тялото и ума, както и самоконтролът.

Според доктор Салдман е необходим един изцяло нов начин на мислене за здравето. Ако сте любопитни да научите повече за неговите методи, можете да го направите ТУК.

"Ние сме нашият мозък" на Дик Сваб

Професор Дик Сваб е един от най-изтъкнатите учени, занимаващи се с мозъчни изследвания, в цял свят. Книгата му "Ние сме нашият мозък" е удивително пътешествие из най-сложно устроения човешки орган, започващо с развитието на мозъка в утробата и преминаващо през различни открития, етапи и промени, изключително интересни и обяснени на достатъчно достъпен език, без това да означава, че са лишени от научната си стойност.

От нея ще научите не само колко тежи мозъкът и колко са нервните клетки в този толкова важен за човека орган, но и до голяма степен как функционира той. Какви са процесите, които се крият зад способността ни да помним, да контролираме тялото си, и как се формира съзнанието. Още с първите си страници "Ние сме нашият мозък" ще ви изненада, удиви и провокира да се замислите.

Стъпвайки на последните изследвания в областта и дългогодишната си практика, Сваб не просто разяснява процесите, протичащи в мозъка, но отделя внимание и на техните последствия. Знаете ли например, че повишеното отделяне на определени хормони може да повлияе върху поведението? Или че травматичните събития в миналото могат да имат трайно отражение върху способността на организма да отделя нормални количества окситоцин?

В случай че сме успели да предизвикаме любопитството ви, най-прекият път към "Ние сме нашият мозък" е ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.