Започна Пампорово Байк Фест

Pinterest LinkedIn +

Фестивалът Пампорово Байк, в който има над 100 регистрирани участници, започна днес. Вело събитието ще продължи до 24 юни и с него ще бъде даден официален старт на вело сезона в родопския ни курорт.

В програмата са включени множество интересни събития, а акцентите тази година са кръг от Балканската купа по спускане, Международно състезание от клас 1, носещо точки за световната ранглиста, както и Държавен шампионат по форкрос.

В състезанията до момента са се регистрирали участници от Великобритания, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херциговина и България, а организаторите очакват най-оспорваното издание на събитието досега.

В събота ще се проведат държавното първенство по форкрос и вторият кръг от Детските Байк Серии за 2018, а в неделя ще бъдат състезанията по спускане.

Всички, които искат да наблюдават зрелищните събития, ще могат да го направят свободно, а за всички колоездачи ще заработи за първи път тази година и Велопарк Пампорово.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.