Започна организацията на фестивала Exit 2006 - Сърбия. Franz Ferdinand първи сигурни хедлайнери

Pinterest LinkedIn +

В рамките на четири дни, между 6 и 9 юли, в сръбския град Нови Сад ще се проведе шестото издание на един от най-големите музикални фестивали на Балканите - Exit. В обновения официален сайт на събитието вече са обявени първите сигурни участници.

Това са Tiga, Technasia, Suzanne Vega, Dave Clarke и No.1 на новата шотландска рок сцена и едни от любимците на Острова - Franz Ferdinand. Последните ще свирят още в първата вечер на Exit 06.
 
С пъти повече са сцените, на които и тази година се очаква да се изявят едни от най-известните в света артисти от всички музикални жанрове. 20 на брой, сред тях има такива с наименувания като Positive vibration stage, Cafe del Danube stage, Elektrana, STRIPanziva, Roots and Flowers и мн. др.
 
Ето и някои от фактите от миналогодишното издание на Exit, очевидци на което станаха и не малко българи.
 
На сцените, разположени в местността на живописната и над 250-годишна Петроварадинска крепост, където тази година фестивалът ще се проведе за пети път, излязоха звезди като White Stripes, Slayer, Fatboy Slim, Carl Cox, Sasha, Felix Da Housecat, Underworld, Ian Brown, Garbage и мн. др.
 
150 000 души, от които 15 000 чужденци, преброиха организаторите на събитието сред публиката, като още в първата вече беше поставен нов рекорд в историята му - 40 000 души показаха билетите си на входа на крепостта.
 
Билети за Exit 06 вече могат да бъдат заявявани онлайн, на този етап единствено чрез попълване на специалната регистрационна форма. Цената за четиридневен пропуск е 63 евро, като той може да бъде доставен на адрес (и в България), чрез куриерска фирма (GHL, 23 EURO), или да се вземе лично от Ниш, Белград или Нови Сад.
Сподели.