Pearl Jam пуснаха първия сингъл от новия си албум безплатно в Интернет

Pinterest LinkedIn +

От днес през официалният сайт на Pearl Jam безплатно може да бъде изтеглен първия сингъл от предстоящия да излезе дългоочакван нов албум на американската рок група. Озаглавен "World Wide Suicide", той е под номер 2 от траклиста на диска, чиято дата на издаване е 2 май 2006 г.

Осми поред в дискографията на Еди Ведър (Eddie Veder) и компания, заглавието на албума беше разкрито преди броени дни. "Pearl Jam" е първият запис на групата, реализиран в партньорство с J Records и първи от 4 години насам - най-дългата пауза между издаването на два албума в историята й.
 
Определян от Ведър като най-доброто от всичко, което до момента Pearl Jam са създавали, макар и "доста трудно", негов продуцент е носителя на Grammy Адам Каспър (Adam Kasper - Mudhoney, Nirvana, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Soundgarden), с който Jam записаха последния си албум за Epic и изобщо - "Riot Act". От него до момента в САЩ са продадени по-малко от 500 000 копия (по данни Nielsen SoundScan).
 
"World Wide Suicide" ще бъде в ефира на американските радиостанции от утре (8 март), но вече може да бъде изтеглен напълно безплатно от обновения преди броени дни pearljam.com. Необходима е регистрация в буутлег секцията на сайта, където само няколко часа след повечето от концертите на групата се публикува за платен даунлоуд буутлег запис на съответния лайв.
 
В подкрепа на "Riot Act" беше и последното до момента турне на Pearl Jam, донесло на групата приходи от близо $36 млн. за 68 шоута, 23 от които напълно рапродадени. След излизането на "Pearl Jam" групата вече е заявила плановете си да се отправи отново на път, но все още дати от него не са официално анонсирани.
 
"Pearl Jam" траклист:
 
1. Life Wasted
2. World Wide Suicide
3. Comatose
4. Severed Hand
5. Marker In The Sand
6. Parachutes
7. Unemployable
8. Big Wave
9. Gone
10. Wasted Reprise
11. Army Reserve
12. Come Back
13. Inside Job
Сподели.