Уикеда стартират поредно турне в Европа с първи в историята си гиг в Лондон

Pinterest LinkedIn +

С концерт в лондонския клуб за музика на живо Red Back Tavern на 15 март стартира поредното турне извън България на столичната ска-пънк-рок група Уикеда. Към момента то наброява общо 8 спирки, от които 5 на територията на Фанция, а също в Чехия и Белгия.

Уикеда са втората българска рок група в течение на месец, която има дата в клуб от средна величина в столицата на Великобритания. На 19 февруари в Scala свири група P.I.F. Пробивът на Уикеда на английска сцена би могъл да започне от най-големия австралийски live music клуб в столицата, ситуиран в Западен Лондон и с капацитет 600 души, като проявата не е ориентирана и не разчита само на българска аудитория.
 
Цената на билетите за концерта на Уикеда ще е £8, която е средна за Red Back Tavern и до момента са направени 150 резервации, научи Avtora.com.
 
Организацията за взаимопомощ на българите във Великобритания BG Help и Българското посолство във Великобритания оказват официално съдействие на проявата, която се организира от Жеко Генев - работещ четвърта година в музикалната индустрия на Острова като независим промоутър, досега само със западни артисти. Официален медиен партньор за България е Avtora.com.
 
Концертът ще бъде професионално записан от английски екип тонрежисьори и ще бъде заснет с камери, с идеята да бъде издаден на DVD, от чието разпространение е заинтригуван английски лейбъл, с който в момента се водят преговори. Също така той ще се излъчи пряко, най-вероятно чрез стрийм в Интернет, за което организаторите са се договорили с българска компания, след отказа или невъзможността на радио станции като Дарик, Гонг и БНР да реализират предаването на живо.
 
Разходите за радио броудкастинг са в размер на около 3000 лв., включвайки също техническа подръжка и лиценз, информират организаторите, както и че е голяма вероятността да финализират успешно преговорите си по тази кампания с БГ Радио.
 
Същите финализират преговорите и за втора британска дата на Уикеда, на следващия ден (16 март) в Брайтън.
 
Ето и останалите сигурни дати на Уикеда от концертната им серия в Европа, публикувани в официалния сайт на групата:
 
17.03 - Брюкес, Белгия - Magasin4
18.03 - Париж, Франция - C.A.S.A.
19.03 - Париж, Франция - Fleche d'Or
22.03 - Марсилия, Франция - L'intermédiaire
23.03 - Монреал, Франция - L'antirouille
24.03 - Вевей, Швейцария - Temps Modernes
25.03 - Лион, Франция - MJC Rilleux
 
Сподели.