"Замръзналото кралство 2" е анимацията с най-касов дебют на всички времена в България

Pinterest LinkedIn +

На 22 ноември по кината у нас дебютира филмът "Замръзналото кралство 2". Втората част на хитовата лента постигна три впечатляващи рекорда: тя стана най-касова анимация, а освен това постигна най-касов премиерен уикенд за анимационен филм на "Дисни" на всички времена, както и най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019 година.

"Замръзналото кралство 2" заема още почетни позиции в родната филмова класация, сред които е и второто място за най-добър премиерен уикенд за 2019 веднага след най-касовия филм на всички времена "Отмъстителите: Краят". Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева.

В световен мащаб "Замръзналото кралство 2" също пожъна рекорден успех за премиерния уикенд с приходи от 350 млн. щатски долара, което е най-големият приход за анимационен филм за всички времена.

Приключенската анимация провокира огромен интерес още с първите сигнали, че 6 години след безспорния си триумф на кино сцената се задава втора част. Резултатите от първия уикенд оправдават това очакване. Пленяващата история, хуморът и драматичните обрати, изключителната визуализация на идеята и още много причини впечатляват зрителите.

Огромен принос за магията на "Замръзналото кралство 2" има и музиката, която се е превърнала в емблема за продукцията. Хитът от първата част "Let it go" и досега продължава да звучи навсякъде, особено с наближаването на зимата. Втората част поднася на зрителите следващото открояващо се музикално произведение "Into the Unknown", посветено на мистериозния сюжет на филма. 


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.