Забравете стендъп комиците! Вижте Врачка Илия - най-новата звезда на хоризонта!

Pinterest LinkedIn +

"Врачка Илия е нечуван и невиждан по земите ни феномен! Комик, който е готов на всичко, за да намери решение на междупланетарните ви проблеми и да ви излекува от всякакви липси на чувство за хумор" - това можем да прочетем в краткото описание на новия комедиен образ в български шоубизнес със странното име Врачка Илия. 

Образът се е родил съвсем скоро, в резултат на непримиримия порив на актьора Илия Виделинов да разсмива хората дори в условия на принудителна изолация. В историята обаче има и доза драматичност. 

"Врачка Илия се роди от социалната изолация и голямата доза творчески заряд. Въпреки че историята има и доза драматичност. По време на карантината се наложи животоспасяваща операция на кучето ми. След като го прибрах вкъщи, бях непрекъснато до него, изпитвах постоянна паника, че нещо може да му се случи, а аз да съм заспал и да не мога да помогна на най-добрия си приятел. Бях до животинката денонощно, но в един момент умората започна да си казва думата. Така една вечер в 23:30 ч. реших да си подсигуря някакъв адреналин, за да не заспя, и да пусна лайф в 00:00ч. Първото, което се сетих, беше въпросната Врачка, която кръстих Илия! Хората се забавляваха много на импровизирания фарс, а аз започнах да добавям детайли към образа до момента, в който вече кучето беше добре, а аз бях намерил нов персонаж, с който да играя!“  - споделя самият Илия Виделинов.

Така се ражда Врачка Илия - абсурдно смешен комедиен образ, който се среща с публиката си онлайн в специални "екстрасенсуални" сесии и на живо в различни формати в София, Пловдив, Бургас и други градове. И въпреки че е изключително сериозен по време на гадателските си сесии, актьорът държи да отбележи, че всичко е една голяма шега, на която трябва да се доверите само ако не страдате от комедиен дефицит!

Механизмът на сесиите на Врачка Илия е много прост – вие задавате въпроси, Врачка Илия се допитва до магическите си атрибути и ретранслира техните съвети. Бъдете готови за доста абсурдни отговори, но кой знае - може пък да са ви полезни! 

А верните магически атрибути на "врачката" са трипластова тоалетна хартия, говорещ рапан, магическа топка и вълшебни карти! На тях той разчита, за да разгадае всеки заплетен въпрос, да реши всички нерешими казуси във Вселената. 

Интересно е, че дори известни личности разчитат на способностите му да разсмива, докато разгадава какво е бъдещето на проектите и начинанията им.  

"Врачка Илия знае точните пропорции за това как да забъркате наличните си чакри в една хумористична смес и след това от нея да замесите бъдещето си по най-забавния начин! И всичко това – в пълен  синхрон с Млечния път!" - казват и организаторите на Street Food & Music Festival 2020, които са му посветили специален част от програмата си - можете да го гледате на живо на 25 юли 2020 от 19 ч  на пл. Централен в Пловдив. 

 А на 15 юли 2020 можете да гледате Врачка Илия онлайн и да му зададете въпросите, които най-много ви вълнуват, в специалната сесия „Врачка Илия - Той (Тя) обича ли ме наистина?".

Можете също така да харесате страницата на Врачка Илия във Фейсбук, за да не пропуснете нито една среща с него на живо или онлайн, защото вече знаете - това няма да е обикновена среща и определено ще я помните дълго! 

Внимание: Врачка Илия не се препоръчва на хора без чувство за хумор!


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.