Киану Рийвс ще участва в екранизация на собствения си комикс BRZRKR

Pinterest LinkedIn +

Стрийминговата платформа "Netflix" придоби правата за екранизиране на комикса BRZRKR. Той е създаден от  известния актьор Киану Рийвс, от сценариста Мат Кинд и от художника Рон Гарни, съобщава "Deadline".

Комиксът проследява премеждията на безсмъртен воин на име Берзеркер (Berzerker). Първата от общо 12-те му части беше публикувана на 3 март 2021 г. В момента "Netflix" работи по игрална филмова адаптация, както и по аниме серии, базирани на комикса. Рийвс ще влезе в главната роля във филма и ще бъде и негов съпродуцент. Актьорът ще озвучава и героя в анимираната поредица.

Датата на пускане на двата проекта все още не е обявена.

През февруари беше съобщено, че компанията "Sony Pictures" е предложила на Киану Рийвс роля в нов филм по комикси на "Marvel". Звездата от "Матрицата" може да играе ролята на суперзлодея Крейвън Ловеца, чието истинско име е Сергей Николаевич Кравинов. Филмът "Крейвън", режисиран от Джей Си Чандър, ще бъде спиноф на нова поредица филми от вселената на "Спайдърмен".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.