Забраниха "Кристофър Робин и Мечо Пух" в Китай

Pinterest LinkedIn +

Броени дни след европейската премиера на най-новия филм на "Дисни" – "Кристофър Робин и Мечо Пух" – властите в Китай го забраниха, без да дадат обяснение за решението си. Най-вероятна причина за забраната е, че критиците на китайския президент Си Цзинпин често го сравняват с Мечо Пух.

Сравнението датира от 2013 г. след среща на държавния глава на азиатската страна с тогавашния американски президент Барак Обама. Оттогава Пекин цензурира по всякакъв начин тези сравнения. За да сложат край на подигравките, властите дори блокираха всички търсения на Мечо Пух в интернет.

Филмът на "Дисни" е оригинално съчетание между жив екшън и компютърна анимация. Лентата разказва как Кристофър Робин, вече пораснал, със семейство и отговорности, среща приятеля си от детинство Мечо Пух и той му помага да преоткрие радостите в живота.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.