Забраниха "Кристофър Робин и Мечо Пух" в Китай

Pinterest LinkedIn +

Броени дни след европейската премиера на най-новия филм на "Дисни" – "Кристофър Робин и Мечо Пух" – властите в Китай го забраниха, без да дадат обяснение за решението си. Най-вероятна причина за забраната е, че критиците на китайския президент Си Цзинпин често го сравняват с Мечо Пух.

Сравнението датира от 2013 г. след среща на държавния глава на азиатската страна с тогавашния американски президент Барак Обама. Оттогава Пекин цензурира по всякакъв начин тези сравнения. За да сложат край на подигравките, властите дори блокираха всички търсения на Мечо Пух в интернет.

Филмът на "Дисни" е оригинално съчетание между жив екшън и компютърна анимация. Лентата разказва как Кристофър Робин, вече пораснал, със семейство и отговорности, среща приятеля си от детинство Мечо Пух и той му помага да преоткрие радостите в живота.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.