Небостъргач с огромен изкуствен водопад построиха в Китай (видео)

Pinterest LinkedIn +

В югозападната част на Китай построиха небостъргач с огромен изкуствен водопад. Той се спуска по една от стените на сградата, висока над 120 метра, и е с дължина около 108 метра.

Небостъргачът, наречен "Liebian", се намира в Гуянг, столица на провинция Гуейджоу, и е разположен в централния бизнес район на града, съобщава fortune.com.

Според местни медии обаче ексцентричното архитектурно решение е станало причина и за недоволство. Намерили са се критици на водопада, които са възмутени, че електричеството, необходимо за задвижването на водата, струва над 100 долара на час. "Хора от Гуянг са се свързали с местни вестници, за да сигнализират за разхищение на вода и опасност от наводнение", писа британското издание "Таймс". Когато репортери са пристигнали на мястото по подадения сигнал, установили, че опасност от наводнение няма, а мениджърите на сградата обяснили, че водопадът ще работи само при специални случаи, и то с дъждовна вода.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.