Пенсионер почина в затвора, където го вкараха за силно слушане на музика

Pinterest LinkedIn +

Ян Джордж Трейнър, пенсионер от английския град Ливърпул, влезе в затвора заради силно слушане на класическа музика и почина, съобщава "Daily Mail".

83-годишният Трейнър е починал в затворническата болница на 23 ноември. Години наред британецът е слушал радио "Classic FM" на макс, а шумът безпокоил съседа му Томас Майкъл Томпсън, който в крайна сметка е подал сигнал в полицията.

По време на процеса пенсионерът обяснил, че след лечение на настинка е получил дразнене в ушите, което му пречело да слуша музика със слушалки. Затова той си пускал класическата музика на колонки, надути до дупка. "Слушам музика със сила на звука, която ми харесва", подчертал той.

Съдията осъдил Трейнър на шест месеца затвор и глоба от 722 лири стерлинги, като му е било забранено занапред да пуска музика със сила над 65 децибела.

Служителите на Министерството на правосъдието на Обединеното кралство потвърдиха смъртта на Иън Трейнър, но не разкриха подробности за причините, поради които човекът е починал.

Преди време словашки информационни сайтове съобщиха, че е арестувана гражданката Ева Н., жителка на град Стурово от южната част на Словакия, която цели 16 години си пуска операта „Травиата“ на Джузепе Верди на максимални децибели в отговор на силното лаене на съседско куче. Словачката слушала четириминутна ария от операта всеки ден от шест сутринта до десет вечерта, поради което къщата й била наречена "Операта".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.