X Factor 2015: Емблематични български песни прозвучаха на сцената

Pinterest LinkedIn +

Вечерта на българската музика отправи истинско предизвикателство към музикалните таланти в X Factor 2015. За родните ни млади звезди това беше поредното музикално изпитание, но за кипърката Християна Лоизу и за нигериеца Стивън Ачикор задачата се оказа значително по-сложна.

Християна за първи път пее на български и за първи път се сблъсква с творчеството на Паша Христова. Тя изпълни "Повей, ветре" и събра погледите на журито и на публиката.

Чаровното трио AVA се справи перфектно с песента "Заедно" на Орлин Павлов, Влади Ампов-Графа и Любо Киров.

Виктория Георгиева не прие присърце задачата да изпее песен на Лили Иванова, но разучавайки композицията, отношението й се променя коренно.

Salute се разкършиха на сцената с парчето на Дивна и Криско "Ти не можеш да ме спреш".

Ева-Мария Петрова изпя безпроблемно "Истина" на Милена Славова, но журито я разкритикува заради маниера, с който поднесе песента.

Появата на Кристиан Костов предизвика истерия у многобройните му почитатели. 15-годишният Крис изпълни "Невидим" на Графа. Крис е единствената бойна единица в отбора на Саня Армутлиева, след като при последните елиминации с шоуто се раздели Живко Станев.

Трио Paradise и менторът им Люси Дяковска заложиха на шлагера "Усмивката" на Трамвай №5, а Маги Халваджиян определи изпълнението им като "миличко".

Дарина Йотова, която през изминалата седмица беше заплашена от елиминация, изпълни "Катерино моме". 17-годишното момиче учи народно пеене и задачата не я затрудни.

Александрина Макенджиева изпълни хита на Мария Илиева "Играя стилно".

Belcanto се представиха с класиката на Лили Иванова "Ветрове", а журито ги поздрави за добрата работа.

Стивън Ачикор сложи бляскав финал на вечерта със своята интерпретация на популярната песен "Я кажи ми, облаче ле бяло".

Сподели.