Wu-Tang Killa Beez рапираха пред 1500 в София

Pinterest LinkedIn +

Вчера, 14-ти февруари, втората генерация на култовата формация Wu-Tang Clan - Wu-Tang Killa Beez, зарадва над 1500 предани фена на своя хип-хоп в столичната зала Христо Ботев.

На сцената се изявиха един диджей и седем MCта, в това число съпорт артистът, представител на арабския свят - Salah Edin.

Гигът, организиран от DS Music, започна час след обявения за начален час - 19:30 ч., като за това време залата се напълни, а някои от най-ярките представители на хип-хоп културата сред публиката демонстрираха майсторство в брейка, докато други просто клатеха глави в ритъм с носещия се от колоните олдскуул хип-хоп.
 
 
Фенове на Wu-Tang Killa Beez в зала Христо Ботев Сн. Avtora.com
 
Около 20:30 ч. централното осветление угасна и на сцената, обзаведена единствено с диджей пулт, два свещника и снаряжение за пироефекти, се качи DJ Sueside [Wu-Tang Clan/RZA'S DJ], за да се грижи за това двата грамофона да не остават без винили и скречовете да изобилстват. 
 
След кратка интродукция с инструментал на Wu-Tang Clan все още невидим за надвикващите го фенове проговори основната фигура от "кошера" на Killa Beez (Пчелите-убийци) - Cilvaringz [Wu-Tang/RZA Productions], питайки  "Ей, София, помните ли ме?" Именно той и липсващия този път RZA вече е имал контакт с българските фенове при предишното идване на клана.
 
Salah Edin, Wu-Tang Killa Beez в София Сн. Avtora.com  
 
След излизането му, придружен от арабски MC No.1 - Salah Edin, в хода на няколкото последвали парчета сцената се напълни; освен двамата на нея рапираха, демонстрираха целия набор характерни за стила стъпки и подскоци, и дори бийтбокс (имитиране на бийта с глас) Beretta 9, Shogun Assasson, Shabazz The Disciple, Shabazz The Disciple, Christ Bearer of Northstar и Barracuda.
 
Beretta 9, Wu-Tang Killa Beez в София Сн. Avtora.com  
 
В плейлист от свои и композиции на оригиналния Wu-Tang Clan, в това число прозвучалият към края на шоуто бивш техен MTV хит "Gravel Pit", те над два часа бяха на една бариера, която многократно беше пренебрегвана, разстояние от феновете си. Последните не щадиха сили да засвидетелстват емоциите си, които ескалираха основно около споменаването на имената Wu-Tang Clan, (покойният) Ol' Dirty Bastard и това на столицата ни.
 
Shabazz The Disciple, Wu-Tang Killa Beez в София Сн. Avtora.com  
 
Много от тях се докоснаха и до някои от MCтата, като Beretta 9 не просто протегна ръка, а неколкократно се гмурна в множеството. Други се снабдиха с мърчандайз, хвърлен от рапърите - дискове, DVD на Killa Beez и дори хавлии.
 
Cilvaringz и Salah Edin на пресконференцията, дадена от изпълнителите в комплекс "Малеева" часове преди концерта
Сн. Avtora.com
 
Сподели.