Уникално ТВ шоу ще представя най-доброто от видео-игралната индустрия

Pinterest LinkedIn +

Академията за Интерактивни Изкуства и Наука (АИИН) планира продуцирането на ежегодно телевизионно шоу, следвайки концепцията да представя най-доброто от гейм индустрията и върховите достижения на създателите на видео игри за изминалата година.

"Академията за Интерактивни Изкуства и Наука представя: Годината в игри" ще дебютира през първата четвърт на 2007 г. Според вицепрезидентът на Dick Clark Prods. - водещата компания, която ще продуцира шоуто на АИИН, неговата аудитория ще е "много много по-широка, отколкото хората предполагат - най-малко във възрастовия диапазон 12-49 години". Пак според него форматът му ще е уникален.

"Работим по видео формат, който никога преди не е съществувал, така че да се опитам да го опиша е като да седна да обяснявам на някой какво е музикален видеоклип през 1968 г. Ще бъде интересно дори за хора, които не са в час с игрите."

Въпреки че ще бъде базирано на селекцията от заглавия на видеоигри на DICE Award (Дизайн-Иновация-Комуникация-Ентъртейнмънт), които всяка година отличават достиженията в много и най-различни аспекти на производството на игри, "Годината в игри" ще бъде нещо много повече от универсална церемония по връчване на награди, обещава президентът на Академията.

Шоуто ще се фокусира повече върху това с какво тези заглавия са достойни за признание, представянето на знаменитостите, допринесли за хитовостта и достоверността им - актьори-озвучители, композитори, и талантите, и най-големите таланти в индустрията.

Сподели.