Windows 8 за... 60 лева!

Pinterest LinkedIn +

Заради този текст мнозина ще ни обвинят в реклама на Microsoft, но вярваме, че хората, за които статията ще е безкрайно полезна, ще са повече. С появата на новата операционна система софтуерният гигант обяви, че желае да промени правилата на играта. И с един от първите си маркетингови ходове за популяризиране на Windows 8 компанията показа, че това не са само думи.

Защото до края на месец януари, идната година, всеки, който желае да се сдобие с напълно легално копие на новия Windows, може да го направи бързо, лесно и срещу... 60 лева!

Промоцията важи дори за нашата мила татковина (да не повярваш!), а процесът за сваляне и инсталация е повече от елементарен.

По принцип идеята на сделката е, че срещу заплащането на тази сума получавате Windows 8 ъпгрейд за всяка предходна версия след XP SP3.

Лекото неудобство идва оттам, че ако следвате точ-в-точ процедурата, първо, ще трябва да инсталирате стария си Windows (XP, Vista или 7) и след това да направите ъпгрейд към Windows 8 – и така всеки път, когато ви се наложи преинсталация "на чисто".

Макар че с новия Windows това няма да ви се налага често (заради вградената опция за освежаване "Refresh" на операционната система без загуба на вашите лични файлове и настройки, която върши същата работа), все пак добре би било човек да има копие, записано върху външен носител – флаш памет или DVD.

И въпреки че опцията се води "ъпгрейд", онлайн инсталаторът позволява (поне за момента), освен да надградите вече инсталирана стара версия на Windows, и да си свалите Windows 8 като ISO имидж.

За целта отидете на сайта на Microsoft, свалете си Windows 8 Upgrade Assistant и го стартирайте. Програмата ще поиска да въведете продуктов ключ, който всъщност си купувате, заплащайки споменатите 60 лева.

Ако все още нямате такъв, можете да опитате с така наречения generic ключ, който е XKY4K-2NRWR-8F6P2-448RF-CRYQH.

Имайте предвид, че дори и да сработи с Upgrade Assistant-а, този ключ няма да ви позволи да активирате сваленото копие на Windows 8 така, че да го използвате пълноценно. Иначе казано – не се опитвайте да шмекерувате :)

След като проверката за легитимност на ключа мине, самата програма ще ви даде две опции – незабавен ъпгрейд към Windows 8 или създаване на инсталационен диск. Изберете, която опция ви е нужна, и воала! Имате си нов Windows за 60 лева!

Сподели.